2014. május 15., csütörtök

Intermodális ámokfutás



 
Mit ér a választópolgár akarata? Mit ér az egyesületek, szervezetek kifogása? Aláírások, észrevételek? Lesöpörnek mindent, láttuk mit tettek a Magvető szobor ügyében, még egy másolatra sem futotta.
Azért nem adjuk fel, küzdünk, hiszen megint bajt okoznának a "fejlődés jegyében". Észrevételem megírtam a városi főépítész asszonynak.

Tisztelt Lux Éva Úrhölgy!

Mint érintettek, szeretnénk eljuttatni Önökhöz véleményünket, kérjük a többségi, határozott véleményünket Esztergom Város Önkormányzatának a képviselő testületéhez juttassa el.
Köszönjük!
Elhibázottnak és alkotmányos jogainkat sértőnek találjuk
a beruházást, felháborítónak a képviselő-testület az itt élő lakosságot nem képviselő szolgai magatartását!
Mint ismert, Esztergom Város Önkormányzata-egyhangúlag- határozott az esztergomi vasútállomás mellett kialakítandó intermodális csomópont építésével kapcsolatosan történő Esztergom Déli városrész (Csalamádé, Kovácsi, Kovácsi lakótelep, Szentlázár, Szentpál, Ripária városrészek) területek településrendezési eszközeinek módosításáról.
A 2014. május 6-i nyilvános tájékoztató mellé a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. megbízásából az UVATERV Zrt. által készített „Esztergom állomás intermodális csomópont építése – Engedélyezési terv” is kikerült.

Ezek a tervek egy elhibázott beruházást készítenek elő, amivel ugyanolyan problémákat fogunk átélni, amit a Simor János utcában.
Megértjük, hogy a buszvégállomást a vasúttal össze kell kapcsolni, de az UVATERV Zrt. által készített tervek több ember egészségkárosodását fogja okozni, mint a jelenlegi állapot. AZ EU ilyen emberi egészségre ártalmas beruházást meggyőződésünk szerint nem támogathat, ezért aktív kampányban kezdünk, elsősorban a Kovácsi, Kovácsi lakótelepen élők érdekében.

Azt mondjuk: intermodális csomópont kell, de ÍGY NEM! Nyitottak vagyunk a tárgyalásokra, tisztelettel kérjük, hogy meglévő terveinket, kifogásainkat, ismertesse az esztergomi képviselő-testülettel, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt-vel és az UVATERV Zrt-vel.

Továbbra is az a határozott véleményünk, hogy az intermodális csomópont a tervezett autóbusz parkolótér mellé kerüljön. Erről tervek készültek, saját szakértők bevonásával.
Dr. Völner Pál országgyűlési képviselőnek és Tétényi Éva polgármester asszonynak is kérjük, juttassa el kifogásunkat, egyeztetésre való észrevételünket.

Részletes anyagainkat a tárgyalásokon ismertetnénk!

Köszönettel és tisztelettel:

Kovács Géza
Esztergom, Kovácsi lakótelep

Esztergom, 2014. május 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése